Lenny Kuhr op facebook Lenny Kuhr op twitter
In de media
< terug

'40 jaar verliefd' première in Eindhoven

Eindhovens Dagblad, René van Peer
11 oktober 2007


Premiere theatertournee ’40 jaar verliefd’, Lenny Kuhr met haar band en gasten. Gezien op dinsdag 9 oktober in de kleine zaal van Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.


“ Ik doe liever iets nieuws” , vertrouwde zangeres Lenny Kuhr haar publiek toe aan het begin van haar optreden in het Muziekcentrum in Eindhoven, haar geboortestad. De premiere van deze theatertour, waarin ze terugblikt op een carrière van 40 jaar, was een ontroerende belevenis. Ook voor Kuhr zelf. Ze zag zich omringd door familie, vrienden en oud collega’s die er getuige van waren dat ze onder luid gejuich geridderd werd.
Met de selectie die de zangeres gemaakt had uit honderden liedjes bood ze de zaal een integer en sympathiek kijkje in haar ziel. Wat er daar al die jaren geleefd had, verwoordde en verklankte ze met de mengeling van melancholie en optimisme die haar werk eigen is. Die liedjes lieten haar kennen als een vrouw die geniet van het leven, die nauwgezet en vol liefde observeert; een vrouw voor wie elk moment een magische lading heeft. Hier stond inderdaad een zangeres die liever naar de toekomst kijkt dan te teren op oude roem.
Maar ze bleek ook te kunnen genieten van deze blik in haar verleden en liet die vonk vanaf het begin overslaan op de zaal. Indruk maakte de aandacht waarmee ze de liedjes ten gehore bracht. Ze zong met grote innerlijke overtuiging, zowel recent werk als de hits waar ze haar faam aan dankt. In enkele nummers deelde ze het podium met begeleiders van weleer, zoals gitarist Piet Souer in ‘de Troubadour’. Kuhr was in haar element, lardeerde haar aankondigingen met persoonlijke herinneringen. Ze was alleen even met stomheid geslagen toen burgemeester Ligtvoet van Nuenen (Kuhr woont in die gemeente) haar voor de laatste toegift het lintje opspelde, als teken dat ze benoemd was tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De zaal verbrak de stilte met enthousiaste bijval.